NL | EN | FR

Wij bevorderen duurzaam geproduceerd hardhout

Duurzaam geproduceerd hardhout: FSC en FLEGT-EUTR

Global Wood Import BV heeft de bewuste keuze gemaakt om van duurzaamheid een van de speerpunten te maken binnen ons bedrijf. Wij staan niet alleen voor kwaliteit van onze producten en een hoog serviceniveau voor onze klanten, maar ook voor het bevorderen van duurzaam geproduceerd hardhout. Dat houdt onder meer in dat wij ons als doel hebben gesteld geen hout te verhandelen dat afkomstig is uit illegale houtkap. 

We bezoeken regelmatig onze producenten en zagerijen in Afrika en Brazilië om ons ervan te verzekeren dat zij hun hout op legale wijze en binnen de wet- en regelgeving van dat land verkrijgen. Bovendien zijn we in het bezit van een FSC Chain of Custody (CoC) certificaat, wat ons in staat stelt om FSC-gelabeld hardhout in te kopen en te verkopen.

Wij stellen alles in het werk om ook aan de Europese wetgeving op het gebied van het importeren van hardhout te voldoen. Dit door de Forest Law Enforcement, Governance and Trade (FLEGT) geïnitieerde proces zorgt voor aantoonbare controle op legale houtkap. Onze producenten zijn allen in het bezit van het certificaat duurzaam bosbeheer.

Tot slot werken we bij de productie en de ontwikkeling van onze producten collegiaal samen met de producent, teneinde de productie en ook de werkomstandigheden duurzaam en maatschappelijk verantwoord te organiseren.

Meer informatie?

Via onderstaande links bieden we u meer gedetailleerde informatie over duurzaam geproduceerd hardhout.

Meer informatie over FSC

Meer informatie over EUTR/FLEGT

Brief aan onze leveranciers Eisen EUTR